Navigace

Užitečné letní rady a výstrahy na cesty

Letní období přináší nejen slunce a dovolenou, ale také zvýšený provoz.

Užitečné letní rady a výstrahy na cesty

Letní období přináší nejen slunce a dovolenou, ale také zvýšený provoz na silnicích. V MAXIAUTO.cz chceme, abyste se na cestách cítili bezpečně a bezstarostně. Proto vám přinášíme užitečné rady a výstrahy, na které byste měli v letních měsících pamatovat.

Plánování cesty:

Před každým výletem si dobře naplánujte trasu a zkontrolujte aktuální dopravní informace. Vyhněte se hlavním dopravním špičkám a zvolte méně frekventované časy jízdy.

Příprava vozidla:

Pokud máte od nás auto půjčené delší dobu, zkontrolujte před odjezdem pečlivě stav svého vozidla. Zkontrolujte pneumatiky, brzdy, světla a olej, množství paliva a AdBlue. Jinak tuto kontrolu provádíme po každé zápůjčce sami A vozidlo dostane příští klient připravené.

Dodržování pravidel silničního provozu:

Respektujte rychlostní limity a ostatní dopravní předpisy. Buďte ohleduplní vůči ostatním řidičům, cyklistům a chodcům. Udržujte bezpečnou vzdálenost od ostatních vozidel a používejte blinkry při změně směru jízdy. Nepřetěžujte vozidla! Obzvlášť v zahraničí je přetížení vozidla přísně pokutováno.

Zvýšená pozornost na silnicích:

V letních měsících je třeba být zvláště opatrní. Vzhledem k zvýšenému provozu mohou být situace na silnicích nebezpečnější. Dávejte pozor na řidiče, kteří porušují pravidla a vykazují nebezpečné chování.

Opatrnost na únavu:

Při dlouhých cestách se ujistěte, že jste dostatečně vyspaní a odpočatí. Dělejte pravidelné přestávky na odpočinek a hydrataci. Únava může snížit vaši pozornost a reakční schopnosti.

Klimatizace a hydratace:

Při letním horku udržujte příjemnou teplotu v interiéru vozidla pomocí klimatizace. Ujistěte se, že máte dostatek pitné vody s sebou, abyste se hydratovali během jízdy.

Přírodní nebezpečí:

Mějte na paměti možné přírodní nebezpečí, jako jsou bouřky, povodně a lesní požáry. Sledujte místní informace a předpovědi počasí a přizpůsobte svou jízdu aktuálním podmínkám.

Zajistěte si bezpečnou a bezstarostnou letní dopravu s Maxiauto.cz. Naše spolehlivá užitková vozidla jsou připravena splnit vaše potřeby. Připravte se na cestu správně, respektujte pravidla silničního provozu a buďte ohleduplní k ostatním účastníkům provozu. Pamatujte, že bezpečnost je na prvním místě. Přejeme vám příjemné a bezpečné cestování!“

Akceptujeme platební karty

Obrázek akceptovaných karet

Kontaktní údaje

MAXIAUTO s.r.o., Bavorská 856, Praha 5, 155 00 GOOGLE MAPS