Navigace

Nová povinná výbava do auta!

S prvním říjnem vchází v platnost nová vyhláška, která určuje obsah autolékárniček.

Co už v autě vozit nemusíte?

Začneme příjemnější změnou a to tím, co už v autě od prvního října 2018 vozit nemusíte. Z povinné výbavy každého řidiče zmizí povinnost vozit náhradní žárovky a pojistky.Většina řidičů si totiž stejně sama tyto komponenty postižené poruchou neumí vyměnit sama. Nebo ani nemůže svépomocí vyměnit. Ve svém automobilu už nemusíte vozit ani klíče na matice, zvedák a náhradní kolo – tedy pouze v případě, že vlastníte automobil vybavený pneumatikami umožňujícími i po defektu nouzový dojezd. Zároveň také musí být auto v takovém případě vybaveno i elektronickou detekcí defektu. Zbavit se povinnosti vozit tyto komponenty také můžete, pokud máte pro své vozidlo zajištěnu asistenční službu.

A co lékárnička?

I ta prošla změnami. Trápit se už nebudete muset s hlídáním expirace obvazů a ostatního obsahu lékárničky.

Lékárnička musí obsahovat:

  • obvaz hotový s jedním polštářkem
  • obvaz hotový s dvěma polštářky
  • náplast cívková
  • obinadlo škrtící pryžové
  • rukavice pryžové či latexové
  • isotermická fólie o předepsaném rozměru
  • nůžky

V lékárničce už nebudete muset vozit trojcípý šátek, polštářkovou náplast ani plastovou roušku.

Co rozhodně ve vaší povinné výbavě i nadále nesmí chybět?

I nadále ve svém vozidle musíte vozit z bezpečnostních důvodů výstražný trojúhelník, který významně zvyšuje na silnici bezpečnost vaši i ostatních účastníků. Nezapomeňte, že správná vzdálenost pro umístění trojúhelníku za vozidlo je padesát metrů mimo obec, v obci pak metrů méně a na dálnici minimálně metrů sto.

Do povinné výbavy každého automobilu pak stále patří i reflexní vesta. Ta by měla být vždy po ruce – nejlepší místo pro její uložení jsou tak dveře řidiče. V automobilu by ji pak měl mít ideálně k dispozici každý člen posádky.

Akceptujeme platební karty

Obrázek akceptovaných karet

Kontaktní údaje

MAXIAUTO s.r.o., Bavorská 856, Praha 5, 155 00 GOOGLE MAPS